ПроЇЖУ: смажений минтай із секретним інгредієнтом – кулінарний експеримент херсонки

ПроЇЖУ: смажений минтай із секретним інгредієнтом – кулінарний експеримент херсонки

Автор: Ганна Власенко 28 Янв. 2024 17:25

Ця рубрика – про їжу. Незважаючи на ту страшну реальність, в якій під ворожими обстрілами живуть тисячі жителів Херсонщини, на стрес, який відчувають і ті, хто залишається вдома, і ті, хто виїхав з рідних міст і сіл, – попри все це, нам щодня потрібно їсти й пити. Тож мета рубрики «ПроЇЖУ» – відволіктися від війни й переключити увагу свого мозку на шлунок.

Пані Тетяна пережила окупацію в Херсоні та й досі не полишає рідної домівки. Жінка розповіла «Гривні», що здолати депресію, сумніви, страх та нервові занепокоєння їй допомагають кулінарні експерименти.

«Багато чого нам, херсонцям, довелося пройти під час окупації міста. Ми пережили й дефіцит продуктів харчування, і засилля російських товарів на полицях деяких магазинів та на ринках. Проте особисто моя родина ніколи не торкнулася харчів із Росії та навіть з окупованого Криму. Це було наче табу. Проте після деокупації Херсона, коли полиці магазинів та ринків почали наповнюватися товарами з українським маркуванням, навіть захотілося експериментувати в процесі приготування їжі. Так у моїй родині з’явилася нова страва, яка стала однією з найулюбленіших – смажений минтай у часниковій скоринці», – написала нам херсонка.

Пані Тетяна поділилася рецептом приготування цієї страви.

Продукти:

- заморожені тушки минтая – 2 штуки;

- часник – 3 зубчики;

- гранульований сушений часник – 1 упаковка;

- олія соняшникова для смаження;

- масло вершкове для смаження – 20 г;

- сіль, чорний перець – за смаком.

Заморожений минтай потрібно наполовину розморозити, видалити плавники та хвостики й порізати на шматки. Злегка посоліть рибку та поперчіть за смаком. Зверніть увагу, що рибка не повинна бути повністю размороженою – тоді при смаженні вона залишиться максимально соковитою.

Перед смаженням минтай обваляйте в гранульованому часнику – замість звичного борошна. Перед тим, як викладати рибу на пательню, покладіть на хвилинку-дві в розігріту суміш рослинної олії та вершкового масла три розчавлені ножем зубчики часнику (потім обов’язково їх приберіть із пательні).

Просмажуйте шматки минтаю з двох боків недовго – близько 3 хвилин на один бік. А перед подачею на стіл побризкайте соком лимона – кілька краплин цього цитрусу додадуть смаженій у часниковій скоринці рибці особливого присмаку.

Смачного!


Фото надала херсонка Тетяна

***

Нагадаємо, у рубриці «ПроЇЖУ» «Гривна» ділиться кулінарними досягненнями херсонців. Пропонуємо нашим читачам стати співавторами рубрики – надсилайте в «Гривну» свої рецепти страв, що з’явилися у вашій родині «завдяки» війні. Це можуть бути цікаві нові страви, про які ви раніше навіть не чули, а тепер готуєте регулярно. Або давно знайомі рецепти, але вдосконалені чи підкореговані.

Якщо можете поділитися короткою історією життя вашої родини після 24 лютого 2022 року – це буде дуже доречним. Свої листи надсилайте на електронну пошту «Гривни» або пишіть нам у Facebook чи Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПроЇЖУ: запечена в духовці мойва по-одеськи та хитрощі її приготування

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів