Як мешканці Херсонщини можуть відновитися у списку виборців

Автор: Дарья Мельник 28 Мар. 2019 11:30

Як вже раніше повідомляв сайт «Гривна», за декілька днів українці обиратимуть Президента України. Це дуже важлива подія для усіх, адже наступні п'ять років обраний кандидат буде керувати державою та вирішувати внутрішні проблеми.

Напередодні виборчого процесу деякі особи зіштовхуються з проблемами, які можуть зашкодити їх права обрання. Однією з найпоширеніших є те, що українці не можуть знайти себе у списку виборців (до 25 березня).

Так, якщо з певних причин ви зіштовхнулися з вищевказаною проблемою, то це не критично і ситуацію можна виправити. Процедура відновлення особи у списку виборців не складна, але клопітка.

З першу вам потрібно звернутися до місцевого загального суду за місцезнаходженням виборчої комісії. Там вам нададуть зразок адміністративного позову, який потрібно написати та віднести на розгляд.

На момент оформлення позовної заяви варто пам'ятати, що її можна подати не пізніше, як за два дні до голосування - 28 березня включно. Тобто сьогодні останній день, коли українці мають змогу відновити себе у списку та віддати свій голос за гідного кандидата.

«Чому саме до 28 березня? Тому що подібні справи суд вирішує протягом двох днів, але не пізніше ніж за два дні до самого процесу голосування. Якщо заява надійде до 24 години 28 березня, то рішення має бути ухвалене негайно»,- пояснив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Варто зазначити, що дана процедура цілком безкоштовна і вимагати будь-які матеріальні внески у державному органі не мають права.

Читайте також: Вибори: механізм голосування для кримчан на території Херсонщини

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів