«Херсонобленерго» заявляє про шахрайство з боку окупантів

«Херсонобленерго» заявляє про шахрайство з боку окупантів

Автор: Євген Веселов 17 Июля 2022 16:39

В Херсонській області загарбники почали в соціальних мережах розповсюджувати фейкові оголошення про необхідність платити за електроенергію на рахунки окупаційної влади. Не вірьте, користуйтесь лише інформацією українського підприємства «Херсонобленерго»!

Ми підготували для читачів роз’яснення, кому і як сплачувати за комунальні послуги в окупованому Херсоні.

У групах територіальних громад, у чатах ОСББ окупанти та фейкове керівництво захопленої росіянами компанії «херсоноблэнерго» поширюють повідомлення такого змісту (мовою оригіналу):

«Важная информация для жителей Херсонской области.

Платить за электроэнергию на украинский счёт АТ «Херсоноблэнерго» ни в коем случае не нужно!

Сбежавший в апреле в Киев бывший начальник "Херсоноблэнерго" Сафронов приказал разослать счета на оплату, угрожая отключением физическим и юридическим потребителям за неуплату. Собранные деньги, якобы, должны пойти на восстановление линий.

«Облэнерго» в официальном комментарии ЮР/Н разъяснило, что всё это является неправдой. Сафонов делает это для саботажа работы предприятия в новых условиях, а также желая напоследок содрать денег с людей и бизнеса.

Прочтите внимательно ещё раз: Платить за предыдущий период не нужно.

В августе контролёры облэнерго проведут обход потребителей и снимут показания со счётчиков. Именно с этих показаний будет начинаться отсчёт. В сентябре потребители смогут передать данные по счетчикам, на основе этого будут выставлены счета на оплату.

Если у Вас остались какие-либо вопросы - звоните в колл-центр «Херсоноблэнерго» по тел. +7….»

!!!
Зверніть увагу! На фейкове підприємство вказують:
- російська мова звернення;
- номер для зв’язку російського оператора +7;
- зухвалий та маніпулятивний тон повідомлення;
- фахівці «Херсонобленерго» не ходять по домівках;
- «Херсонобленерго» не списує та не прощає борги своїх споживачів, бо надавало послуги у повному обсязі.


Енергопостачальна компанія «Херсонобленерго» заявила, що подібні повідомлення - це шахрайство і зробила заяву з цього приводу:

«ТЕРМІНОВЕ ОГОЛОШЕННЯ
Увага!!! Шановні споживачі електричної енергії!
Знову у соціальних мережах, особи, які не мають жодного відношення до АТ "Херсонобленерго" та постачання електричної енергії на території Херсонської області, поширюють маніпулятивні повідомлення з закликом сплачувати за електроенергію на рахунки окупаційного підприємства.
Наголошуємо, це ШАХРАЙСТВО!
Будьте пильні та уважні, наразі працівники АТ " Херсонобленерго" не здійснюють подворовий обхід та не проводять зняття показників електролічильників.
Невідомі особи, які під виглядом енергетиків, намагаються потрапити до Вашої оселі, є посібниками окупаційної влади.
Будь-яка співпраця з окупаційною владою матиме наслідки - притягнення до кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність згідно ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
ВАЖЛИВО!!!
На території Херсонської області розподіл та постачання електричної енергії здійснюється виключно підприємствами АТ "Херсонобленерго" та ТОВ " Херсонська обласна енергопостачальна компанія", які працюють за українським законодавством. І сплачувати за надані послуги необхідно виключно за рахунками цих підприємств.
Чекаємо на звільнення Херсонської області ЗСУ!!!»

Оплата послуг «Херсонобленерго» проводиться через особисті кабінети споживача на сайті, банківським переказом через додатки в телефонах, гаджетах, рахунки не змінні.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів