Дитячий будинок сімейного типу з Херсонщини знайшов прихисток на Івано-Франківщині: сім’ї вручили ключі від нової оселі

Дитячий будинок сімейного типу з Херсонщини знайшов прихисток на Івано-Франківщині: сім’ї вручили ключі від нової оселі

Автор: Ян Ярчук 27 Апр. 2024 17:30

Коломия, що на Івано-Франківщині, стала другим домом для дитячого будинку сімейного типу із Херсонщини. У Коломию переїхали на початку повномасштабного вторгнення, рятуючись від російської агресії.

Сім’я Шаповалів має на вихованні п’ятеро дітей, а також з ними проживає старша дочка зі онукою.

З часу переїзду на Івано-Франківщину вони проживали в управлінні Коломийської єпархії УГКЦ, а днями отримали ключі від будинку, що їм надали в довготривале користування.

Про це повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський. За його словами, для сім’ї Шаповалів переобладнали та оновили частину комунального приміщення, де раніше був дитячий садок. Посприяв цьому благодійний фонд MoveUkraine.

«Родина дуже велика, тож нам із доброчинцями довелось плідно попрацювати, щоб кожному було затишно і щоб кожен мав свій простір. Тим паче, що у найближчому майбутньому ДБСТ збільшиться, Віктор та Марина планують взяти на виховання ще декількох дітей. І дуже сподіваюсь, що їм у нас буде комфортно та радісно жити. Бо ми дуже щасливі, що така неймовірна сім’я оселилась саме у Коломиї», – прокоментував Богдан Станіславський.

У БФ MoveUkraine додали, що будинок площею 300 квадратних метрів, виконаний у відповідності до державних стандартів і обладнаний згідно з потребами родини:

«Ми розуміємо, наскільки важливе створення атмосфери любові та підтримки для дітей-сиріт. Тому ми зробили все можливе, щоб забезпечити цій родині дім, де кожен почуватиметься безпечно та щасливо». 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Міст підірвали, і донька залишилася в окупації: історія родини з Херсонщини, яка отримала модульний будиночок на Буковині

Фото: міський голова Коломиї Богдан Станіславський

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів