Пішов з життя один з братів Капранових, творчість яких повʼязана з Херсонщиною

Пішов з життя один з братів Капранових, творчість яких повʼязана з Херсонщиною

Автор: Іван Підлісний 16 Апр. 2024 15:15

16 квітня у віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист та блогер Дмитро Капранов. Про це повідомили на сторінці Братів Капранових у Facebook.

"Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте", – йдеться в дописі.

Дмитро Капранов разом зі своїм братом Віталієм був відомий як автор історичних книг та публікацій про Україну. Брати народились у Молдові, але з дитинства жили в Україні. 

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Дмитро та Віталій Капранови взяли до рук зброю та пішли захищати свою країну у лавах полку "Азов".

Творчість Братів Капранових тісно пов'язана з Херсонщиною. За сценарієм "Ночі еротичної поезії" режисер Херсонського театру імені Куліша Сергій Павлюк поставив виставу "Територія жінки", де Капранови зіграли камео. Прем'єра вистави відбулась в рамках міжнародного фестивалю "Мельпомена Таврії" у 2019 році. 

YouTube-канал "імені Т. Г. Шевченка", авторами якого є письменники, розповів про справжню історію заснування Херсона та області без міфів російської та радянської пропаганди. Один із розділів книги Братів Капранових "Майдан. Таємні файли" переповідає події Революції Гідності у Херсоні. За словами авторів, саме наше місто у 2014-2015 роках зламало шию кремлівському проекту "російської весни". Взимку цього року Брати Капранови збирали книжки для Миролюбівської бібліотеки.

Смерть Дмитра Капранова – це велика втрата для української культури та громадянського суспільства. Він був талановитим письменником, щирим патріотом та мужнім захисником України. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Дмитра Капранова.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів