ПроЇЖУ: супершоколадний тортик – рецепт від жительки Бериславського району

ПроЇЖУ: супершоколадний тортик – рецепт від жительки Бериславського району

Автор: Марина Поліщук 19 Ноября 2023 18:00

Ця рубрика – про їжу. Незважаючи на ту страшну реальність, в якій під ворожими обстрілами живуть тисячі жителів Херсонщини, на стрес, який відчувають і ті, хто залишається вдома, і ті, хто виїхав з рідних міст і сіл, – попри все це, нам щодня потрібно їсти й пити. Тож мета рубрики «ПроЇЖУ» – відволіктися від війни й переключити увагу свого мозку на шлунок.

Сьогодні в рубриці – рецепт від жительки Бериславського району Марії, яка вимушено переїхала на Хмельниччину.

СУПЕРШОКОЛАДНИЙ ТОРТИК ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ

«Рецептом цього смачного супершоколадного тортика зі мною поділилася моя нова сусідка, з якою я познайомилася, коли ми з родиною переїхали в Хмельницьку область. Мені подобається, що часу на його приготування потрібно зовсім не багато – а результат оцінила вся моя сім’я. Тож тепер часто готую дітям цей смаколик, змінюючи начинки», - каже Марія.

Нам потрібні такі продукти:

- борошно – 250 г,
- какао – 50 г,
- цукор – 300 г (так за рецептом, але я зазвичай додаю наполовину менше),
- сода – 1,5 чайної ложки,
- ванільний цукор – 2 чайні ложки,
- сіль – дрібка,
- яйця – 2 шт.,
- молоко – 280 мл,
- вершкове масло – 60 г,
- олія – 60 г,
- оцет – 1 столова ложка.

Спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, соду та сіль.

В окремій мисці змішати яйця, молоко, розтоплене вершкове масло, олію. Цю рідку масу додати до сухої і добре перемішати до однорідності. Тепер додати оцет і ще раз гарненько перемішати.

Готову шоколадну масу помістити у форму. Треба враховувати, то тісто при випіканні піднімається досить високо, тому форма має бути з високими бортиками. Випікати в добре розігрітій духовці приблизно годину.

«Готовий тортик можна просто полити зверху шоколадною глазур’ю. А можна розрізати навпіл і перемастити улюбленим кремом. Перед цим я ще пропитую коржі солодким сиропом. Добре смакує, якщо перемастити малиновим варенням – влітку я додавала ще й свіжі ягоди малини», - розповіла жінка.

Смачного!

 

 Фото ілюстративне

***

Нагадаємо, у рубриці «ПроЇЖУ» «Гривна» ділиться кулінарними досягненнями херсонців. Пропонуємо нашим читачам стати співавторами рубрики – надсилайте в «Гривну» свої рецепти страв, що з’явилися у вашій родині «завдяки» війні. Це можуть бути цікаві нові страви, про які ви раніше навіть не чули, а тепер готуєте регулярно. Або давно знайомі рецепти, але вдосконалені чи підкореговані.

Якщо можете поділитися короткою історією життя вашої родини після 24 лютого 2022 року – це буде дуже доречним. Свої листи надсилайте на електронну пошту «Гривни» (grivna.mail@gmail.com) або пишіть нам у Facebook чи Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПроЇЖУ: українська паляничка – рецепт від жительки Херсона, який рятував під час окупації

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів