Вчора територія торгово-розважального центру “Fabrika” перетворилася на сонливе королівство, адже відкрилася довгоочікувана виставка “Художниця, яка малює сни”.

12 полотен, які херсонська майстриня Світлана Юр`єва представила на огляд містянам, відображають один процес - сон. Попри це, кожна картина має свою особливість, емоції та кольори.

“Перша картина у такому стилі з`явилася в 2015, коли в Україні розпочалася війна. Тоді саме мистецтво врятувало мене від туги, болі та жалю. На дебютному полотні зображена я та моя маленька донечка. Тоді, я навіть, не уявляла, що мої малесенькі сни знайдуть дверцята до багатьох сердець”,- розповіла Світлана.

Одного разу художниця вирішила спробувати щось нове, тоді думки привели її до календаря. Він схожий на звичайний, який можна придбати у кожній крамниці, а ось його наповнення особливе. На кожній сторінці зображені сонливі ілюстрації Світлани, що подарують гарний настрій.

Вже промайнуло кілька років з часів створення першого календаря, а художниця продовжує дивувати людей.

“Календар 2020 року хотіла зробити особливим. Тож, виникла ідея присвятити його темі гороскопів. Долучитися до проекту можна було завдяки соціальним мережам. Кожна картина написана в дуеті з героєм, були підказки за характером, за сюжетом, вибором кольору та деталей вжитку. Над ним я працювала два місяці, і ось моя мрія збулася - сплячий гороскоп готовий”,- зазначила майстриня.

Нагадаємо, шо виставка проводиться на благодійних засадах. Кожен бажаючий міг придбати календар вартістю 300 гривень, а зібрані кошти витратять на подарунки для дітей-сиріт з інтернатних закладів Херсонщини.

За словами майстрині Світлани, людей на заході було вдосталь, проте не всі були готові купувати витвір мистецтва. А на зібрані кошти особливо подарунків не придбати. Тому продаж календарів продовжили у туристичній кав`ярні “ХерсON”. Тому, якщо бажаєте стати частиною доброї справи - долучайтесь!

Тэги:

Важно
Дети
Культура
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів