Які нововведення очікують випускників Херсонщини під час проходження ЗНО

Автор: Дарья Мельник 06 Мар. 2019 14:25

Сьогодні, 6 березня, у Департаменті освіти, науки, та молоді відбулася прес-конференція, на якій обговорили нововведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО-2019). До обговорення долучилися фахівці в області освіти, а саме: проректор з питань ЗНО комунального ВНЗ «Херсонська академія непереривної освіти» Світлана Одайник, заступник директора Департаменту освіти Ніна Левенець, методист при управлінні освіти Херсонської міської ради Тамара Ігнатьєва.

Зовнішнє незалежне оцінювання – одна з найважливіших та найгостріших тем, яка вирішується у відділах освіти кожного району. Нагадаємо, майбутні випускники вже отримали запрошення на пробну форму екзамену, де вони матимуть змогу більш детально ознайомитися с процедурою проведення. Попри те, що вона не є безкоштовною (одна спроба 134 грн)більша частина все ж таки зареєструвалася. Так, із загальної кількості у 5000 осіб, понад дві тисячі подали заявки.

«Щороку на території Херсона працюють 20 пунктів проведення, з них: 16 загальноосвітніх навчальних закладів та 4 ВУЗи. Після того, як усі заявки на проходження екзамену будуть підтверджені, ми почнемо перемовини з дирекціями навчальних закладів. Зазначаю, що в одній аудиторії має знаходитися не більше 15 осіб. Знаючи загальну кількість учасників ми розділяємо. Ось на пробне 2019 року плануємо залучити 10 пунктів та 160 аудиторій»,- зазначила Тамара Ігнатьєва.

Наразі вже триває реєстрація на основну сесію ЗНО. До 25 березня кожен навчальний заклад повинен зібрати особисті документи випускників, фотокартки та надіслати повний пакет документів до Херсонського регіонального центру оцінювання якості. А вже до 30 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустку, де буде зазначено час і місце проведення тестування. Варто відзначити, що додаткового періоду для перереєстрації учасників не передбачено, усі зміни можна внести тільки до останнього дня реєстрації.

Одне з нововведень 2019 року те, що учні, слухачі закладів професійної освіти, які здобували повну загальну середню освіту, проходитимуть тести не лише з української мови, а й ще з однієї дисципліни – математики чи історії України (за власним бажанням).

Зміни також очікують абітурієнтів під час подання заяв до закладів вищої освіти. Так, для участі в конкурсі можна подавати сертифікати 2017 та 2018 років, окрім результатів з іноземної мови. Тест з іноземних мов повинні датуватися виключно 2019 року.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів