Херсон готується отримати 10 млн євро від Європейського банку

Автор: Аркадій Ліснічук 27 Февр. 2019 15:37

18 січня цього року на позачерговій сесії Херсонської міської ради депутати затвердили Угоду про підготовку кредитного фінансування у розмірі 10 млн євро від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

Нагадаємо, що ці кошти підуть на придбання 50 нових тролейбусів для МКП «Херсонелектротранс».

Сьогодні ж відбулася зустріч працівників міської ради із представниками ЄБРР на якій вони обговорили умови надання фінансування: 

«Даний проект, насамперед, має задовільнити потреби херсонців та комунального підприємства. Також нам у реалізації цього проекту буде допомагати підрядник німецької компанії», - говорить представник ЄБРР Татьяна Войтович.

Також планується можливість ремонту та прокладення нових електромереж. Наразі ЄБРР займається моніторингом та співпрацею із МКП «Херсонелектротранс», а вступний звіт про надання кредитного фінансування має бути 1 квітня цього року.
Зі слів Херсонського міського голови Володимира Миколаєнко, через збільшення тролейбусного парку до 90 одиниць може стати питання скорочення автобусних маршрутів.

Варто зазначити, що вчора на засіданні виконавчого комітету Миколаєнко заявив, що після придбання нових тролейбусів тариф на перевезення може зрости до 4 гривень.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів