Українські банки пом`якшать умови кредитування для бізнесу

Автор: Полина Дайнега 28 Янв. 2020 13:00

Все частіше українці звертаються до банків, аби отримати кредит на відкриття своєї справи. Найбільше цьому сприяло зниження відсоткових ставок. А великі банки очікують певного пожвавлення попиту на іпотечне кредитування. Дану інформацію розповідають представники Національного банку України.

Водночас конкуренція за якісних позичальників між фінансовими установами сприяла пом’якшенню стандартів кредитування фізичних та юридичних осіб. Про це йдеться у звіті "Опитування про умови банківського кредитування" за І квартал 2020 року.

У І кварталі 2020 року банки продовжать пом’якшувати стандарти кредитування

У січні – березні представники прогнозують подальше збільшення портфелів кредитів населенню та бізнесу, а також приплив депозитів з обох сегментів.

Для ринку іпотечного кредитування переважна більшість опитаних банків не очікують змін у попиті з боку населення, хоча великі банки окремо зазначили, що розвиток ринку нерухомості та споживацька впевненість можуть несуттєво його збільшити.

Банки також очікують пом’якшення стандартів надання позик для малого та середнього бізнесу, гривневих кредитів, а також короткострокових позик. Так само вони очікують на пом’якшення стандартів споживчого кредитування.

До кінця березня прогнозується зниження кредитного та операційного ризику, і не очікують змін процентного, валютного ризику та ризику ліквідності.

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів