У Херсоні сталася масштабна пожежа очерету (фото)

Автор: Аркадій Ліснічук 19 Февр. 2019 15:30

Наразі у Херсоні по іншу сторону Дніпра поблизу парка Слави сталася пожежа очерету, яка зростає із геометричною прогресією. Аби дізнатися, що там відбувається й чи не надходили виклики до пожежників журналісти сайту «Гривна» вирішили звернутися за коментарем до прес-служби ГУ ДСНС у Херсонській області.

«На номер служби порятунку «101» за даним фактом виклику не надходило. Можу сказати, що наша задача аби полум’я не перикинулося на житлові будинки та не було матеріальних збитків та людських жертв», - говорить начальник прес-служби ГУ ДСНС у Херсонській області Квіта Заобурна.

Також вона додала, що з 1 січня цього року сталося 12 пожеж на відкритій місцевості (сміття, трава, сухостій), які охопили площу близько загальну площу близько 5,7 гектара. З приходом теплої пори року пожежі даного типу стаються все частіше на території Херсона.

Натомість, місцеві мешканці пов’язують подібні пожежі із нерестом риби. З їх слів, як тільки він починається браконьєри починають палити очерет з метою наживи.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів