Нові правила: які банки видаватимуть українцям зарплати та пенсії

Автор: Дарья Мельник 20 Янв. 2020 08:30

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку відбору уповноважених банків на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Відтепер для включення до переліку уповноважених банків, установи мають надіслати Мінфіну наступну інформацію:

-       лист від Національного банку щодо відсутності застосування за останні 6 місяців заходів впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій.

-       щодо відсутності застосування до банку або до власників істотної участі, або до пов’язаних осіб банку протягом останніх 12 місяців санкцій Україною, іноземними державами – членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи ЄС;

-       щодо переліку послуг і граничного значення їх показників, яких банк зобов’язується дотримуватися у разі набуття статусу уповноваженого банку.

На підставі надісланої банками інформації Мінфін сформує перелік уповноважених банків, який, у разі змін, щомісячно першого робочого дня буде публікуватись на сайті Мінфіну.

Якщо банк, що був визначений переможцем конкурсу, у тримісячний строк не забезпечив виконання вимог постанови Уряду – він припиняє виконання функцій уповноваженого банку.

Кінцевий термін подання інформації для уповноваженого банку – до 10 квітня 2020 року. Що стосується банків, які мають намір стати уповноваженими, то заяви приймаються до 31 січня 2020 року (в подальшому до останнього робочого дня місяця).

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів