З 20 жовтня на Херсонщині розпочався поточний ремонт дороги між селищами Чаплинка та Асканія-Нова. Та радість місцевих мешканців за таку «подію» можна зменшити, якщо «копнути» глибше та дізнатися - хто виступає виконавцем робіт.

Про це у соціальній мережі повідомив голова Чаплинської РДА Олександр Бурейко. «Планується облаштувати понад 3500 погонних метрів суцільного асфальтного покриття у два шари. Окремо виконується ямковий ремонт ділянок, які не підлягають суцільному покриттю», - написав він.

За офіційними даними, які розміщені на сайті державних закупівель Prozzoro, майже 16 кілометрів дороги обійдеться обласному бюджету в 19,5 млн грн. Замовником робіт виступив Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА, а виконанням ремонтних робіт займається ПП «Полтавабудцентр».

Засновниками компанії виступають брати Амирханяни. Один з них, а саме Амирханян Араик перебуває в розшуку за статтею ст. 125 ч. 1 кримінального кодексу України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень). Натомість, його компанія й надалі продовжує вигравати багатомільйонні тендери по всій Україні, в тому числі й на Херсонщині.

Сама компанія «Полтавабудцентр» далеко не пішла від свого засновника, оскільки на неї також є судовий позов за протиправне привласнення бюджетних коштів та завищення вартості виконаних робіт.

За даними аналітичного порталу YouControl, компанія Амирханянів виграла 45 тендерів на загальну суму понад 2 млрд грн. Варто зазначити, що стрімких обертів компанія почала набирати, починаючи з квітня цього року. Натомість, установчий капітал «Полтавабудцентр», яка за 6 місяців виграла тендерів на 2 млрд грн. складає 0 гривень.

Також компанія не має власного асфальтного заводу та техніки для виконання робіт. Документи з орендою обладнання часто є недостовірними: на одному з тендерів компанія заявила, що планує брати в оренду техніку, яка вже перебувала в оренді інших компаній. Про це в одному зі своїх журналістських розслідувань написав сайт «Подробности».

Що стосується Херсонщини, то «Полтавабудцентр» виграла тендер на будівництво так званої «Царської дороги» у селі Стрілкове Генічеського району. Цього разу вартість робіт склала 83 млн грн.

Повертаючись до замовника, а саме Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури, журналісти «Гривни» вирішили звернутися за коментарем до в. о. начальника управління Олександра Руснака, але на телефоні дзвінки журналістам він не відповідає.

Наразі й в самому Департаменті будівництва все не так «гладко», оскільки там проходять кадрові зміни - обирають директора. Головний претендент на посаду – Сергій Циклінський, який був замішаний на «відмиванні» бюджетних коштів у будівельній галузі.

Тэги:

Власть
Деньги
Дороги
Криминал
Общество
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів