Вибори Президента: як можна проголосувати громадянам з ID-паспортом

Автор: Аркадій Ліснічук 12 Февр. 2019 14:35

З 2016 року в Україні почали активно видавати ID-паспорти, які прийшли на заміну звичним для українців – паперовим. Річ у тім, що такі документи надійніші: краща система захисту від підробок та більша зносостійкість. Також даний вид паспорту дозволяє українцям спростити систему пропуску до країн, що використовують автоматичні пропускні системи.

Натомість, через нововведення в громадян виникають запитання, а як же їм брати участь у виборчому процесі, якщо у них оформлений саме ID-паспорт. З цими запитаннями журналісти сайту «Гривна» звернулися до громадської організації «Опора», яка займається питаннями виборів на території України.

«Процедура голосування з ID-паспортом така ж, як зі звичайним. ID-картка – це такий самий документ, як звичайний паспорт і людина має право із ним голосувати на виборах», - коментує аналітик ГО «Опора» Олександр Клюжев.

Варто зазначити, що вибори кандидата на пост Президента України пройдуть 31 березня й до 22 березня українцям необхідно перевірити себе у списках виборців. Особливо ретельно до виборчого процесу варто підійти особам, які щойно змінили реєстрацію, молодим виборцям, які голосують вперше та жінкам, які щойно змінили прізвище. Зробити це можна в особистому кабінеті виборця на сайті державного реєстру виборців.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів