Щоб по-новому годувати, по-новому треба й готувати!

Автор: Лідія ЛЕЩЕНКО 01 Мар. 2020 11:27

У Херсон потроху «заходить» шкільне харчування згідно з рецептурником Євгена Клопотенка, про що неодноразово згадувала «Гривна»

Принаймні, батьки учнів із НВК № 31 Херсонської міськради розповідають у соцмережі про зразки нового меню, показані на зустрічі з представниками компанії, яка виграла тендер на харчування в школах Херсона. Зокрема одна з мам радісно повідомила, що школярам уперше (!) пропонують картопляне пюре, хек із овочами, салат зі свіжих капусти та моркви. Й це називають першою маленькою перемогою. В такому разі автор цієї статті цілком поділяє думку херсонки, котра в коментарі до цього радісного посту написала: «И боюсь спросить: а что же было до этого в тарелках???»

Де-хто з дописувачів також цікавиться: що ж змінилося, бо риба, мовляв, була й раніше, «але тільки в котлетах і рідко». Хіба що довезли банани? Інші ще більш категоричні: «Те, що на фотках у тарілках, – не за Клопотенком, то все – по совку. Клопотенко рекомендує бургери, нагетси, салати зовсім інші, свіжовижаті соки...»

У тому, що «маленька перемога» по-херсонськи – не зовсім те, чого очікували, можна пересвідчитися, переглядаючи ті ж соцмережі. Так, сторінка опорного навчального закладу Білозірської ОТГ повідомляє, що з 17 лютого в меню шкільної їдальні додано страви з рецептурника Євгена Клопотенка. Серед них, увага: чахохбілі, спагетті «болоньєзе», курячі нагетси та стіки, овочева паелья, запіканка «МАК енд чіз», печеня «Три види овочів» і по-домашньому, курячий шніцель, картопляні галушки, картопляний гратен і картопля, запечена з куркумою… Загалом менше солі й цукру, зате дозволено більше спецій, а соуси – на основі овочів. Уточнимо для наших читачів: мова йде не про Херсонщину, а про Білозір’я – невеличке село в Черкаській області. То невже кухарі на харчоблоці сільської школи здатні зробити те, що не в змозі втілити компанія в обласному центрі Херсон?

Лишається тільки сподіватися, що або батьки школярів не так зрозуміли представників «харчової» фірми й надалі їх діти отримають дійсно нове смачне меню, або ця компанія працюватиме відповідно до вимог херсонців – якісно та прозоро, відкидаючи тезу «якось буде». До речі, в НВК № 31, про який іде мова в цьому матеріалі, навчаються діти нардепа Вікторії Вагнєр і онук херсонського мера  Володимира Миколаєнка. І якщо вже тут «нові рецепти» мало чим нагадують корисні поради Євгена Клопотенка, то про що можуть мріяти школи, де вчаться діти «рядових» херсонців?..

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів