Ця рубрика – про їжу. Незважаючи на ту страшну реальність, в якій під ворожими обстрілами живуть тисячі жителів Херсонщини, на стрес, який відчувають і ті, хто залишається вдома, і ті, хто виїхав з рідних міст і сіл, – попри все це, нам щодня потрібно їсти й пити. Тож мета рубрики «ПроЇЖУ» – відволіктися від війни й переключити увагу свого мозку на шлунок.
Сьогодні в рубриці – рецепт смачного суші-торту, яким можна замінити роли. Рецептом поділилася жителька Херсона Надія, яка з дітьми тимчасово переїхала на Тернопільщину.
Страву легко приготувати, усі продукти для суші-торту легко знайти в супермаркеті. Виходить не дешево, але до свята інколи можна побалувати родину. Тим паче, що нині магазини пропонують передноворічні знижки, тож на купівлі, наприклад, шматочка червоної риби вийде зекономити.
СУШІ-ТОРТ ДО СВЯТКОВОГО СТОЛУ
Продукти:
рис для суші (я використовую звичайний рис басматі) – 150 г,
норі – 3 листи,
вершковий крем-сир – 250-300 г,
слабосолоний лосось (або інша червона риба, за бажанням можна також додати креветки) – 300 г,
вода – 300 мл,
свіжий огірок – 1 шт.,
авокадо – 1 шт.
Для заправки:
рисовий або яблучний оцет – 25 мл;
цукор – 1 столова л.;
сіль – 1 чайна л.
Рис треба добре промити декілька разів, поки вода не стане прозорою. Залити його водою і варити на невеликому вогні до готовності. Зробити заправку, змішавши оцет, цукор і сіль, і вилити в рис – акуратно все перемішати. Порізати в рис норі невеликими смужками, знову перемішати.
Я складала торт в скляну ємність, попередньо застеливши її харчовою плівкою (краї мають звисати), щоб потім можна було легко дістати страву. Головна умова при викладці – добре утрамбовувати кожен шар, щоб потім суші-торт не розвалився, коли ми його дістанемо з ємності.
Продукти викладаємо в такій послідовності:
- риба, нарізана пластинками,
- вершковий сир,
- огірок, нарізаний кубиками,
- рис із норі,
- вершковий сир,
- риба, нарізана кубиками або пластинками,
- авокадо, нарізане кубиками,
- рис із норі.
Після того, як утрамбували всі шари, треба згорнути краї харчової плівки, прикривши торт, і відправити його в холодильник на декілька годин. Перед подачею на стіл витягнути суші-торт з ємності та зняти плівку.
Смачного!
Суші-торт. Фото надане херсонкою Надією
***
Нагадаємо, у рубриці «ПроЇЖУ» «Гривна» ділиться кулінарними досягненнями херсонців. Пропонуємо нашим читачам стати співавторами рубрики – надсилайте в «Гривну» свої рецепти страв, що з’явилися у вашій родині «завдяки» війні. Це можуть бути цікаві нові страви, про які ви раніше навіть не чули, а тепер готуєте регулярно. Або давно знайомі рецепти, але вдосконалені чи підкореговані.
Якщо можете поділитися короткою історією життя вашої родини після 24 лютого 2022 року – це буде дуже доречним. Свої листи надсилайте на електронну пошту «Гривни» (grivna.mail@gmail.com) або пишіть нам у Facebook чи Telegram.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПроЇЖУ: шакшука та хачапурі по-аджарськи – рецепти від 19-річного херсонця
Тэги: