ПроЇЖУ: курячі котлетки з кунжутом – рецепт від жительки Білозерки

ПроЇЖУ: курячі котлетки з кунжутом – рецепт від жительки Білозерки

Автор: Ганна Власенко 04 Февр. 2024 17:50

Ця рубрика – про їжу. Незважаючи на ту страшну реальність, в якій під ворожими обстрілами живуть тисячі жителів Херсонщини, на стрес, який відчувають і ті, хто залишається вдома, і ті, хто виїхав з рідних міст і сіл, – попри все це, нам щодня потрібно їсти й пити. Тож мета рубрики «ПроЇЖУ» – відволіктися від війни й переключити увагу свого мозку на шлунок.

Валентина із сином вимушена була виїхати з рідної Білозерки, що на Херсонщині, через страшні обстріли рашистами громади. Як жінка написала «Гривні», їхній будинок значно постраждав, тож вони тимчасово переїхали до рідні в селище на Миколаївщині.

«Я дуже люблю куховарити, тож залюбки наразі готую і для нас із сином, і для родини сестри, яка нас гостинно запросила до себе, поки Білозерка потерпає від обстрілів ворога. Усім до смаку припали мої фірмові курячі котлети, в які я додаю кунжут, власноруч зібраний та висушений кріп, спеції, яйця та… сухий порошок картопляного пюре швидкого приготування. Котлети виходять пухкі, соковиті, із приємною хрустинкою. Спробуйте й ви котлетки за моїм рецептом», – написала в редакцію Валентина.

Продукти:

- курячий фарш (бажано з філе) – 0,5 кг;

-  яйці – 2 штуки;

-  кунжут – 3 ст. ложки;

-  сухий кріп – 3 ст. ложки;

-  картопляне пюре швидкого приготування – 1 упаковка;

-  несолодкий йогурт або сметана – 2 ст. ложки;

-  олія для смаження;

-  сіль, перець – за смаком.

У фарш кімнатної температури додайте яйця, кунжут, кріп, сіль і перець за смаком та сухе картопляне пюре. Усе ретельно перемішайте й дайте постояти суміші хвилин 20 при кімнатній температурі. Потім додайте йогурт або сметану та ретельно перемішайте. Уважно подивіться на консистенцію: якщо фарш тугий, то раджу додати або ще йогурту, або трохи звичайної води. Так ваші котлетки будуть більш соковитими.

Смажити їх потрібно на добре розігрітій пательні, але на повільному вогні.

Смачного!


Фото надала жителька Білозерки Валентина

***

Нагадаємо, у рубриці «ПроЇЖУ» «Гривна» ділиться кулінарними досягненнями херсонців. Пропонуємо нашим читачам стати співавторами рубрики – надсилайте в «Гривну» свої рецепти страв, що з’явилися у вашій родині «завдяки» війні. Це можуть бути цікаві нові страви, про які ви раніше навіть не чули, а тепер готуєте регулярно. Або давно знайомі рецепти, але вдосконалені чи підкореговані.

Якщо можете поділитися короткою історією життя вашої родини після 24 лютого 2022 року – це буде дуже доречним. Свої листи надсилайте на електронну пошту «Гривни» або пишіть нам у Facebook чи Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПроЇЖУ: смажений минтай із секретним інгредієнтом – кулінарний експеримент херсонки

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів