ПроЇЖУ: бісквітний яблучний рулет

ПроЇЖУ: бісквітний яблучний рулет

Автор: Марина Поліщук 11 Февр. 2024 18:00

Ця рубрика – про їжу. Незважаючи на ту страшну реальність, в якій під ворожими обстрілами живуть тисячі жителів Херсонщини, на стрес, який відчувають і ті, хто залишається вдома, і ті, хто виїхав з рідних міст і сіл, – попри все це, нам щодня потрібно їсти й пити. Тож мета рубрики «ПроЇЖУ» – відволіктися від війни й переключити увагу свого мозку на шлунок.

Рецептом поділилася жителька Херсона Наталія. Жінка розповіла, що коли немає часу на приготування шарлотку, то випікає яблучні рулети. Вони швидше готуються, щоправда, і швидше з’їдаються. Тому пані Наталія каже, що випікає одразу декілька таких рулетів.

Продукти:

- яблука – 5-6 штук;

- яйця – 4 штуки;

- цукор – 4 столові ложки;

- борошно – 4 столові ложки;

- розпушувач – 0,5 чайної ложки.

Збити яйця з цукром до піків. Додати борошно та розпушувач. Тобто робите звичайне бісквітне тісто.

Яблука очистити від шкірки, натерти на крупну тертку, розкласти на дно форми й розрівняти. Я змащую форму вершковим маслом, якщо користуєтеся пергаментом, то викласти на нього.

Тісто вилити на яблука, розрівняти. Випікати 15-20 хвилин до готовності тіста. Потім витягнути й перевернути на рушник яблуками догори. Зняти пергамент, якщо використовували його, й одразу звернути в рулет, поки гаряче. Зверху присипати цукровою пудрою або залити розтопленим шоколадом – як вам смакує більше.

Смачного!


Фото надала жителька Херсона Наталія

***

Нагадаємо, у рубриці «ПроЇЖУ» «Гривна» ділиться кулінарними досягненнями херсонців. Пропонуємо нашим читачам стати співавторами рубрики – надсилайте в «Гривну» свої рецепти страв, що з’явилися у вашій родині «завдяки» війні. Це можуть бути цікаві нові страви, про які ви раніше навіть не чули, а тепер готуєте регулярно. Або давно знайомі рецепти, але вдосконалені чи підкореговані.

Якщо можете поділитися короткою історією життя вашої родини після 24 лютого 2022 року – це буде дуже доречним. Свої листи надсилайте на електронну пошту «Гривни» або пишіть нам у Facebook чи Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПроЇЖУ: курячі котлетки з кунжутом – рецепт від жительки Білозерки

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів