Мінімальну пенсію підвищили ....аж на 74 гривні

Автор: Полина Дайнега 09 Декабря 2019 16:30

Так, з 1 грудня поточного року в Україні збільшився розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Якщо раніше він становив від 1564 гривень до 1638 гривень на одну особу, то наразі - від 1936 гривень до 2027 гривень. У зв`язку зі збільшенням прожиткового мінімуму, було прийнято рішення перерахувати і державну допомогу для пенсіонерів.

Як перераховуватимуться виплати та на що розраховувати людям похилого віку розповіла журналістам інтернет-видання “Гривна” начальниця відділу розгляду звернень громадян ГУ Пенсійного фонду України у Херсонській області Оксана Дмитрієва.

Яка категорія пенсіонерів отримає підвищення 

Попри те, що державну допомогу отримує кожен пенсіонер, на підвищення можуть розраховувати не всі.

За словами Дмитрієвої, перерахунку підлягатимуть пенсії мінімальних розмірів. Таким чином, виплати тим особам, які отримують пенсію в мінімальному розмірі, збільшилися ...аж на 74 грн і становлять 1638 гривень.

Особи, які отримують пенсійні виплати більші за мінімальні, буде перераховано доплату за понаднормативний стаж. Його визначатимуть у відсотках від прожиткового мінімуму.

На цьому перелік не закінчується і на невеличкі доплати можуть розраховувати херсонці, які отримують пенсії: 

  • за особливі заслуги перед Україною;

  • ветерани війни;

  • жертви нацистських переслідувань;

  • учасники бойових дій та інваліди війни;

  • особи з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та людям з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 

Розміри підвищення пенсій кожній особі визначатимуться в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься: доплата за понаднормативний стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки. 

“Хочу одразу зазначити, що вищезазначені перерахунки не проводяться особам, які ще працюють або займаються підприємницькою діяльністю. Та коли вони звільняться або завершать свою діяльність, їм також буде здійснено перерахунок”,- додала Дмитрієва. 

Працівники фонду здійснюватимуть перерахунок автоматично, а отже пенсіонерам не потрібно йти до управління за місцем проживання та вистоювати черги.

Ті пенсіонери, які можуть вільно користуватися комп'ютером та мають доступ до інтернету, можуть самостійно дізнатися оновлений розмір пенсії за допомогою веб-порталу послуг “Е-пенсія”.

Що потрібно для реєстрації на порталі, та як ним користуватися читайте у матеріалі: Без черг та очікувань: позитивні зміни для пенсіонерів Херсонщини 

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів