За останні два дні зросла інтенсивність обстрілів Херсонщини — перший заступник голови облради
Херсонщина. Чоловік стоїть всередині зруйнованого внаслідок російського обстрілу гаража, березень 2023 Фото: Суспільне Херсон

За останні два дні зросла інтенсивність обстрілів Херсонщини — перший заступник голови облради

Автор: Таміла Іванова, Суспільне 05 Апр. 2023 10:16

Російська армія останні два дні інтенсивніше обстрілює звільнену територію Херсонської області. Якщо дві доби тому це було 20-21 обстріл за добу, то зараз втричі більше. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Так за даними ОВА, 4 квітня військові РФ 50 разів обстріляли Херсонщину, добою раніше — 61 раз. За останній тиждень, каже Соболевський, російські окупанти почали використовувати авіацію та авіаційні бомби.

"Це додаткова загроза для нас. У ЗСУ є досвід боротьби з таким типом боєприпасів, тому таку загрозу зможемо або зменшити або звести її до нуля. Взагалі Сили оборони продовжують тримати пів вогневим контролем значну територію лівобережжя Херсонщини", — сказав Соболевський.

За його словами, останні тижні військові РФ на тимчасово окупованій території області почали цікавитись цивільним одягом, а після чергової ротації пройшла нова хвиля пограбувань.

"Таке саме було і на правому березі. Але ми розуміємо, що ворог свідомо може робити такі кроки, щоб було враження, що вони залишають певну територію, а самі готуються до оборони", — говорить Соболевський.

Також він прокоментував обмеження під час Великодня, які затвердила рада безпеки та оборони області:

"Ми розуміємо, що для ворога нічого святого немає. І будь-яке скупчення людей для них — це ціль. Вони можуть використати цей день для того, щоб більше знищити людей. Вони ще мають можливість працювати з артилерійських систем, РСЗВ, мінометних систем по наших громадах".

Джерело: Суспільне

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів