В Одесі планують відкрити центр протезування

В Одесі планують відкрити центр протезування

Автор: Ян Ярчук 15 Апр. 2024 10:30

В умовах війни в Україні тема протезування є вкрай важливою й актуальною не лише для військовослужбовців, а й для цивільних. Це можливість для людей повернутися до повноцінного життя й навіть активно займатися спортом.

Про те, що в Одесі планують відкрити центр протезування повідомили в Одеській міській раді. Посприяти цьому можуть німецькі партнери, які готові надати обладнання, а також провести навчання українських медиків у Німеччині. 

Це питання обговорювалося під час зустрічі з представниками німецької організації «Life Bridge Ukraine GmbH» та Благодійного фонду «Ранок Відродження». Зустріч відбулася 13 квітня.

«Через війну в Україні є  потреба у збільшенні послуг протезування і ми вдячні міжнародним партнерам, які готові нам допомагати в цьому питанні. Зі свого боку ми організуємо все, що залежить від міста, аби такий центр запрацював в Одесі», – зазначив перший заступник міського голови Одеси Олександр Філатов.

Як раніше повідомляла “Гривна”, український медичний центр реабілітації, реконструктивної хірургії та психологічної допомоги постраждалим від війни Superhumans Center планує розширення та відкриття нових центрів у Одесі та Миколаїв.

Адже у зв’язку з воєнними діями попит на такі послуги тільки зростає. За інформацією Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, в 2023 році потреба у протезуванні серед цивільного населення зросла на 15%, серед військових – у 5 разів.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові вдарили по Козацькому, постраждалий – у лікарні

Головне фото з сайту Вільне радіо

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів