Жінок Херсонщини запрошують на безкоштовне обстеження

Автор: Полина Дайнега 17 Октября 2018 12:44

Вже декілька років поспіль жовтень є місячником боротьби з раком молочної залози, до якого долучилися медичні заклади Херсонщини. Так, 20 жовтня, у суботу, на базі Херсонського онкологічного диспансеру відбудеться день відкритих дверей – жінок запрошують на обстеження.

«Прикро, але це найпоширеніша форма раку серед жіночого населення як в Україні, так і у світі. Щороку про такий страшний діагноз дізнаються понад 16 тисяч українських жінок, та 450 – на Херсонщині. Саме тому ми закликаємо кожну жінку дбати про власне здоров`я, проходити обстеження і вчасно звертати увагу на дивні симптоми», - прокоментувала головний лікар ХООД Ірина Сокур. 

Попри вихідний день, лікарі-мамологи, онкологи та додатковий медичний персонал вийдуть на роботу, аби обстежити усіх бажаючих жінок та надати консультацію у разі виникнення підозри щодо неприємного діагнозу. Фахівці сподіваються, що це допоможе виявити рак на ранніх стадіях й зменшити кількість негативних наслідків.

Відомо, що комплексна діагностика включає проведення мамографічного та ультразвукового обстеження молочних залоз, а також пункційної та трепан-біопсії пухлин з подальшим дослідженням.

Як зазначила Ірина Володимирівна, більшість жінок не обстежуються, бо не мають змоги покинути роботу на декілька годин, або ж бояться цього. У першу чергу в день відкритих дверей очікують жінок та дівчат, які мешкають в області – з далеких міст та сіл.

Усі обстеження проводитимуться абсолютно безкоштовно. За детальною інформацією можна звертатися за телефоном: (0552) 35-75-02.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів