Як Херсонська міськрада допомагає дітям позбавленим батьківської опіки

Автор: Аркадій Ліснічук 14 Февр. 2019 14:35

З 2016 року у Херсоні почала діяти міська програма «Діти Херсона». Головна її мета – це підтримка та соціальний захист дітей-сиріт й тих хто були позбавлені батьківської опіки. У місті це питання досить актуальне, оскільки станом на 3 січня на обліку служб у справах дітей перебуває 536 неповнолітніх, які потребують особливої уваги суспільства до своїх проблем. За минулий рік кваліфікованим службам вдалося влаштувати лише 99 дітей на опіку прийомним батькам або до дитячих будинків сімейного типу.

У рамках програми проводилися постійні спільні рейди працівників служби у справах дітей та патрульними поліцейськими з виявлення дітей, що займаються жебракуванням, бродяжництвом та тих, що вживають токсичні речовини. Під час даних рейдів здійснюється огляд умов проживання неповнолітніх. Найчастіше вони проводилися у місцях масових скупчень дітей. Всього по місту було проведено 290 рейдів в ході яких виявлено 66 дитини, які потребували допомоги. Також працівниками поліції було відвідано близько 1000 родин із метою проведення профілактичних бесід.

Також за кошти міського бюджету у Херсоні проводилися акції та культурно-масові заходи, які покликані привернути увагу суспільства до проблем дітей, що позбавлені батьківської уваги.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів