Інформація про демонтаж об'єкта “Легендарна Тачанка” на слуху у кожного мешканця Херсонщини. Люди та місцеві представники влади обурені таким рішенням, адже для них це не просто інсталяція, а справжня культурна пам`ятка, родзинка Каховського краю.

Днями до виконавчого комітету Каховської міської ради надійшов лист від Інституту національної пам’яті, в якому сповіщалося про плани демонтувати об'єкт “Легендарна Тачанка”. За словами представників інституту, дана інсталяція є символом комуністичного тоталітарного режиму, а тому має бути знесена найближчим часом.

Міський голова Каховки Андрій Дяченко на своїй сторінці в соціальній мережі зазначив, що за одним бажанням ніхто не ліквідує пам`ятку краю і відстоювати збереження будуть до останнього.

Так, сьогодні депутати та небайдужі містяни зібралися в міській раді на позапланову сесію, де власне й вирішувалося питання демонтажу “Тачанки”. Після кількагодинних обговорень депутати вирішили не підтримувати демонтаж, та й громадськість виступила проти декомунізації пам’ятника.

Також каховські депутати написали звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо збереження монументу “Легендарна Тачанка”.

Зазначимо, що на сесію запрошувався представник Інституту національної пам’яті, проте на захід він не прибув.

Дана історія не оминула і голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва. За словами очільника області, територія навколо об`єкта може стати унікальним Музеєм монументальної пропаганди.

“У рамках цього проекту можна буде зробити експозицію різних пам'ятників часів СРСР і запрошувати туристів з різних регіонів та країн до нас на Херсонщину”,- розповів Гусєв.

Наразі радник голови Херсонської ОДА Марина Волошенко активно обговорює ідею створення музею з мистецькими колами. І тільки коли всі “за” та “проти” будуть озвучені, прийматимуть рішення.

Чому не вигідно демонтувати "Легендарну Тачанку"

Містяни та туристи не сприймають даний монумент як символ комунізму. "Легендарна Тачанка" - це історія, важливий пункт нашого сьогодення.

Наприклад, у теплу пору року освітяни організовують для дітей екскурсії до монументу, де розповідають цікаві історії про місто, район та область й традиційно на згадку роблять спільне фото.

Також щороку у липні каховчани влаштовують байкерський фестиваль “Тачанка”, у рамках якого організовують мотопарад вулицями міста й до монумента. У 2018 році на фестиваль з`їхалися 800 байкерів з різних куточків країни, а це додаткові туристи, які залишають кошти у нашій області. Є й поодинокі туристи, які приїздять до монументу, щоб сфотографуватися.

Демонтуючи монумент Херсонщина втратить кошти від туристів, які можна витратити на розвиток області. До речі, на демонтаж скульптури також потрібно виділяти кошти, а це не один десяток, а, можливо, й сотня тисяч гривень.

Тэги:

Важно
История
Культура
Херсонщина
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів