У Новокаховській об`єднаній територіальній громаді поповнення

Автор: Дарья Мельник 05 Сентября 2019 15:45

Вчора у Новій Каховці відбулася позачергова сесія міської ради. Як зазначив міський голова Володимир Коваленко, приводом для незапланованого зібрання депутатів послугувало необхідність прийняття рішення про надання згоди на добровільне приєднання Райської сільської територіальної громади до Новокаховської міської об’єднаної територіальної громади.

Надалі він пояснив, що це пов’язано саме з бюджетними питаннями. В державі йдуть процеси формування державного і місцевих бюджетів на 2020 рік. І на Новокаховську ОТГ розрахунки на освітню та медичну субвенції робляться з наявного населення та інфраструктури. Тому нам треба поспішати, щоб освітні та медичні об’єкти Райської сільської ради були обраховані за Новокаховською ОТГ.

Депутати підтримали пропозицію міського голови та одноголосно проголосували за добровільне приєднання Райської сільської територіальної громади до Новокаховської міської об’єднаної територіальної громади.

Також одноголосно депутати підтримали рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання Веселівської сільської територіальної громади до Новокаховської міської об’єднаної територіальної громади». Потреба у повторному ухваленні цього рішення виникла через технічні проблеми, бо Веселівська рада є сільською, а її центр, Веселе - селищем. А це у рішенні, що вже прийняте депутатами на минулій сесії, не було відображено.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів