У Херсоні відремонтують близько 100 ліфтів

Автор: Полина Дайнега 30 Янв. 2020 18:00

Безпечний, перевірений та відремонтований ліфт – диковинка для херсонців. Частіше мешканці будинків змушені очікувати місяцями, а то і роками, щоб відповідні фірми провели перевірку та капітальний ремонт технічної споруди. 

У 2018 році заручником непрацюючого ліфту став місцевий мешканець Вячеслав Шевченко, який проживає за адресою: вулиця Перекопська, 181-а. Хлопець має фізичні вади, і щоб потрапити на вулицю йому необхідний інвалідний візок та ліфт, який на той час не працював вже близько 5 місяців. Лише після того, як активісти приходили на сесії міської ради та засідання виконкому були проведені відповідні роботи. 

Аби ситуації не повторювалися, а люди більше не були заручниками цієї споруди у Херсонській міській раді вирішили обговорити ремонти та затвердити план вже зараз. 

Під час засідання виконавчого комітету представник Департаменту житлово-комунального господарства заявив, що сьогодні огляду та ремонту потребують понад 300 ліфтів, 100 з яких негайного, тобто пропрацюють вони ще лютий-березень. Щоб провести усі вищевказані роботи з міського бюджету необхідно виділити 50-55 мільйонів гривень. 

Міський голова Володимир Миколаєнко підтримав доповідника: “Всі питання, що стосуються ліфтів потрібно вирішувати негайно, аби мешканці будинків не страждали від недоробок. Потрібно вже з цього тижня починати роботи, щоб жодного ліфта не зупинилося в Херсоні”.

З квітня у місті планують відремонтувати 94 ліфта. На ці роботи з міського бюджету витратить понад 29,3 мільйона гривень. Де саме будуть проводитися ремонтні роботи, зазначено на карті (нижче).

Найдешевше бюджету обійдеться ремонт технічної споруди, яка встановлена у третьому під`їзді за адресою: вулиця Шенгелія, 5. Всього витратять 97 тисяч гривень.

Найбільшу суму витратять на ремонт ліфту за адресою: вул. Фрітаун, 151, під'їзд 1. Дані роботи обійдуться аж у 650 тисяч гривень. Як зазначається у документі, планується провести експертне обстеження, повний технічний огляд та модернізацію. 

За словами міського голови, минулого року у Херсоні вдалося відремонтувати понад 500 одиниць ліфтів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів