У Херсоні вже не перший рік говорять про запровадження у маршрутках системи безготівкової оплати за проїзд. Можливо, вже до Нового року у маршрутках, які належать комунальному підприємству “Херсонкомунтранссервіс” (“ХКТС”), можна буде розрахуватися по QR-коду або банківською карткою. Про це журналістам нашого видання повідомив координатор проекту з встановлення системи безготівкової оплати у херсонських маршрутках, представник “Приватбанку” Віктор Ніжурін.

«Зараз ми готуємо документи, необхідні для встановлення QR-кодів у херсонських маршрутках. Гадаю, що на всі ці технічні моменти піде близько тижня, максимум на початку січня вони вже з'являться. Також керівництво «ХКТС» заявило про намір обладнати маршрутки терміналами для оплати проїзду. В тролейбусах їх встановити не вийшло через те, що цей термінал не друкує чеки. В маршрутках вони також потрібні, але ці моменти ми будемо обговорювати з керівництвом підприємства повторно», - говорить Віктор Ніжурін.

За словами Віктора, всі витрати з встановлення QR-кодів й терміналів в маршрутках бере на себе «Приватбанк». Тож, з міського бюджету на це не буде витрачено жодної копійки.

Наразі планується обладнати QR-кодами й терміналами 16 нових автобусів, які зовсім нещодавно були придбані для «ХКТС». Проте, це тільки початок співпраці «ПриватБанка» й комунального перевізника. В планах обладнати системою безготівкової оплати проїзду всі херсонські маршрутки.

Яка ж вигода для «ПриватБанка», якщо він своїм коштом все встановлює? З кожного придбаного квитка за допомогою QR-коду банк буде отримувати комісію, яка становить 2%.

Тэги:

Власть
Транспорт
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів