Тисячі гривень на інклюзію: у Голопристанському районі оснащують ресурсні кімнати

Автор: Дарья Мельник 09 Октября 2019 17:30

Інклюзія набирає обертів на Херсонщині. За останній рік на теренах області масово стали відкривати інклюзивно-ресурсні кімнати, де особливі діти можуть отримати додаткове навчання, спеціальні групи та гуртки. Окрім цього, на базі майже кожного загальноосвітнього навчального закладу створюють ресурсні кімнати.

Нагадаємо, що ресурсна кімната - це окрема, спеціально облаштована кімната для дітей з особливими освітніми потребами, де дозволяється емоційно розвантажити дитину, зняти нервове збудження, знизити рівень тривожності, активізувати мозкову діяльність, займатися зі спеціалістом в індивідуальному порядку. Тут є навчальна, соціально-побутова, ігрова зони та зона відпочинку.

Чергові дві кімнати будуть створені у Голопристанському районі, а саме у селищі Пам`ятне та Чорноморське. За даними порталу публічних закупівель «Prozorro», додаткове обладнання для оснащення двох ресурсних кімнат обійдеться майже у 140 тисяч гривень.

Переможцем двох тендерів, а отже і поставником усіх необхідних товарів виступить ФОП Віталій Дибов. Згідно з тендерною документацією, товар має бути поставлений до кінця поточного року.

Як раніше повідомляв сайт «Гривна», в Олешках створять новий інклюзивно-ресурсний центр. Планується відкрити його не раніше 2021, адже до кінця наступного року проводитимуться ремонтні роботи у приміщенні.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів