Нове обладнання та якісне лікування: як Олешківський медичний заклад реалізує грантові кошти

Автор: Дарья Мельник 28 Августа 2019 14:45

Лікарі Херсонщини не перестають дивувати та доводити, що нове медичне реформування дійсно повинно існувати на теренах нашої держави. Так, Олешківський центр первинної медико-санітарної допомоги став учасником грантового проекту під назвою «Розбудова інституційної спроможності закладів первинної медичної допомоги як центрів передового досвіту», який дозволить покращити надані послуги.

Детально про проект журналісту інтернет-видання «Гривна» розповіла директор КМП «Олешківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Сердюкова.

«Грант - наша можливість потрапити до переліку найкращих медичних закладів області, а пізніше й України. Заповнюючи анкету, ми навіть уявити не могли, що станемо учасниками і зможемо вивести Олешківський заклад на новий рівень. Проте у січні організатори підтвердили, що ми потрапили до переліку відібраних (ред.- їх всього 15) і маємо готуватися до змін»,- розповіла Світлана Олександрівна.

Варто зазначити, що участь у гранті дає можливість протягом року отримати 18 тисяч доларів. Кожен медичний заклад, який був відібраний для участі, щомісячно реалізує програму завдань. Виконуючи їх, звіт надсилається до організаторів і після цього на рахунок закладу перераховуються витрачені кошти.

Окрім завдань, керівники п'ятнадцяти центрів, серед яких опинилася і директор Олешківського, з навчальним візитом відвідали медичні заклади Британії. Вони на власні очі переглянули, як розвивається медицина за кордоном, перейняли досвіт та зрозуміли першочергові завдання для повномірної розбудови центру.

За словами Світлани Сердюкової, медичний заклад зможе стати найкращий тільки тоді, коли матиме стратегічний план розвитку, розумне розподілення фінансів, а також власний бренд. Здається, що головна мета медичного закладу – лікувати людей. Проте завжди потрібно мати щось своє особливе.

Також важливим є індикатор якості. Щоб команди лікарів, які працюють безпосередньо з пацієнтами, отримували заробітну плату не лише за кількістю підписаних декларацій, а й за якісне надання медичних послуг.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів