Опорні заклади Херсонщини портапили до десятки найкращих по Україні

Автор: Дарья Мельник 25 Сентября 2019 11:55

Освітня реформа – одна із провідних, які наразі впроваджують та розвивають на території України. Аби діти мали змогу отримувати якісніші знання, навчальні заклади перейшли на нову систему. На думку працівників Міністерства освіти та науки України, дана система не лише легша для сприймання, а й ефективніша.

Неодноразово сайт «Гривна» повідомляв, що напередодні чергового навчального року кожен заклад отримував нові парти, дидактичне забезпечення, транспорт, мультимедійне обладнання та предмети для облаштування класів.

Днями портал «LIGA.net» склав перелік найкращих опорних закладів, які працюють в ОТГ в південних і східних областях України. Відомо, що підґрунтям для формування списку послугували оцінювальні коментарі фахівців обласних департаментів освіти, а також рейтинг шкіл, складений порталом Osvita.ua за результатами ЗНО-2019.

Так, серед топ-10 найкращих опорних закладів Півдня і Сходу України опинилися дві школи Херсонщини, а саме з смт Чаплинка та Каланчак.

Опорний заклад (ОЗ) навчально-виховний комплекс Чаплинська школа-гімназія має дві філії, де отримують освіту 800 учнів, 32 з яких підвозять на навчання. У минулому навчальному році 67 учнів школи зайняли призові місця в районних предметних олімпіадах, 22 учні - в обласних. Учениця восьмого класу стала однією з переможниць мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
За результатами зовнішнього незалежного оцінювання-2019 Чаплинська школа посіла четверте місце серед інших шкіл Херсонської області: за рік +74 позиції.

Що стосується наступного закладу, то це Каланчацький заклад повної загальної середньої освіти №1. Щодня освіту тут отримують 730 дітей. За минулий навчальний рік в районних олімпіадах перемогли 36 учнів, в області - один. За результатами ЗНО школа зайняла 70-е місце (+40 позицій) в обласному рейтингу. У школі виходить своя газета Гіпакіріс, є гуртки Юних інспекторів руху, дружина юних пожежників, команда Сокіл (Джура). Учні займають призові місця в спортивних змаганнях, а також конкурсі талантів Таврійський барвограй.

Нагадаємо, що головна ідея створення опорних шкіл - формування освітнього простору, в якому хотілося б навчатися дітям і працювати вчителям. 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів