Новокаховські депутати звернулися до Міністерства охорони здоров`я України

Автор: Дарья Мельник 21 Августа 2019 18:50

Новокаховські депутати написали звернення до обласних та державних органів, зокрема Міністерства охорони здоров`я України та Херсонської обласної ради. Темою звернення послугувала медична реформа, а саме нестача фінансування на її впровадження.

Як зазначено у документі, КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» повністю укомплектована фахівцями та необхідною технікою для надання якісних послуг пацієнтам, проте рівень фінансування бажає кращого. У першу чергу нестача коштів торкнулася медичних працівників, а саме їх заробітної платні.

Так, на 2019 рік доведено медичну субвенцію у сумі 49,5 мільйонів гривень, а потреба на заробітну плату складає на 6,6 мільйона гривень більше від наданої. Отже, сьогоднішнього залишку субвенції вистачає тільки 46,6% заробітної плати першої половини серпня. Єдине рішення, яке можуть сьогодні прийняти у міській раді, - скоротити штат медичних працівників на 160 осіб.

«Враховуючи вищевикладене, з метою надання якісної своєчасної кваліфікованої медичної допомоги, забезпечення сталої роботи та збереження структури і штату лікарні, просимо посприяти у вирішенні питання щодо виділення додаткових коштів по медичній субвенції на погашення дефіциту по заробітній платі на 2019 рік в сумі 5,6 мільйона гривень»,- йдеться у зверненні.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів