На Херсонщині відбудеться Фестиваль ініціатив об’єднаних громад

Автор: Иван Подлесный 19 Сентября 2019 09:43

21 вересня  2019 року з 11:00 до 17:00 у Асканія-Новій громаді Чаплинського району відбудеться Фестиваль ініціатив об’єднаних громад Херсонської області. Фестиваль збере об’єднані громади області для презентації нових ідей та обміну досвідом. Громади – партнери Програми DOBRE представлять реалізовані проекти, запроваджені ініціативи та механізми участі в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

У програмі фестивалю:

- Ярмарок об’єднаних громад, де кожна з громад-партнерів програми DOBRE знайомитиме з проектами, що втілюються в громаді силами органів місцевого самоврядування, громадських організації, молоддю та ініціативними групами. 

- Дискусійна панель з головами ОТГ, де голови громад розповідатимуть про головні позитивні зміни у громадах, залучення громадян до розвитку громади та ділитимуться секретами свого  успіху.

- Нагородження громад, які брали участь в конкурсі «Громада участі».

- Пікнік ідей - краудфандинговий майданчик, який продемонструє сучасний формат залучення коштів на підтримку ідей/ініціатив/проектів через колективне  фінансування.  

- Жива бібліотека для молоді з Беррі Рідом, керівником програми DOBRE, Юрієм Гусєвим, головою Херсонської обласної державної адміністрації та Наталкою Чермошенцевою, експерткою з питань гендерної політики.

- Майстер-класи від громад - створення медіа-продуктів, навички участі у бюджетному процесі, розвиток волонтерства, гра «Світ громад»

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів