На Херсонщині розпочали перевірку сільськогосподарських тварин

Автор: Дарья Мельник 05 Сентября 2019 18:45

Від сьогодні розпочато диспансеризацію сільськогосподарських тварин у приватному секторі та господарствах Горностаївського району. Під час проведення диспансеризації ветеринарні фахівці Горностаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводять всебічне обстеження тварин: клінічний огляд, відбір і лабораторне дослідження біологічного матеріалу, вакцинацію проти небезпечних заразних хвороб (сибірка, сказ, КЧС тощо), аналіз умов годування, утримання і господарського використання тварин.

Також проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо недопущення виникнення інфекційних хвороб тварин та дотримання ветеринарно-санітарних правил. 

Нагадаємо, що основна мета диспансеризації полягає у збереженні здоров’я тварин, підвищенні їх продуктивності і створенні міцного, резистентного і високопродуктивного поголів’я.

Стійкий епізоотичний добробут в районі можливий лише за умови своєчасного діагностування хвороб та проведення профілактичних щеплень, обробок та лікувальних заходів, що можливо лише у разі стовідсоткового охоплення диспансеризацією всього наявного поголів’я тварин.

За словами фахівці Держпродспоживслужби диспансеризація необхідна ля всіх видів продуктивних сільськогосподарських тварин, незалежно від форми власності. Саме тому закликають власників тварин активно долучатися до диспансеризації та ветеринарно-санітарних заходів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів