На Херсонщині не вистачає інклюзивно-ресурсних центрів

Автор: Аркадій Ліснічук 21 Октября 2019 12:30

У рамках впровадження реформи «Нова українська школах» на базах освітніх закладів має бути запроваджене інклюзивне навчання. Статистика свідчить, що у цьому році кількість дітей, які навчаються в інклюзивних класах зросла майже вдвічі.

Так, у минулому році на території Херсонської області навчалось 414 дітей з особливими освітніми потребами, а вже у цьому – 630. Також зростає й кількість інклюзивних класів: від 256 до 386. Про це в ході проведення селекторної наради повідомив директор департаменту освіти Євген Криницький.

«Наразі перед нами стоїть інша проблема – будівництво інклюзивно-ресурсних центрів. Особливо це стосується Генічеського району, де вже два роки намагаються його збудувати, але ніяк не можуть знайти приміщення. За кількістю населення у Херсоні має відкритися ще два. Ми запропонували, щоб їх відкрили у кожному районні», - говорить Криницький.

Також за його словами, станом на сьогодні на один центр йде навантаження в 59 тисяч осіб. Тобто, якщо не відкривати нові інклюзивні центри, то вони просто будуть не в змозі працювати із такою великою кількістю дітей.

Читайте також: «Як інклюзивно-ресурсні центри Херсонщини розвивають дітлахів»

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів