Медичним сестрам Херсонщини провели пізнавальний тренінг

Автор: Дарья Мельник 25 Мар. 2019 19:27

З моменту впровадження медичної реформи в Україні значну увагу стали приділяти не лише новому обладнанню та переформуванню, а й навчанню персоналу. На думку працівників Міністерства охорони здоров'я, це дозволить надавати якіснішу допомогу.

Так, сьогодні у Херсонському обласному центрі громадського здоров’я пройшов семінар-тренінг на тему «Проведення інноваційних заходів з питань промоції здоров’я на рівні центрів первинної медико-санітарної допомоги». До обговорення долучилися медичні сестри та завідуюча відділенням профілактики хронічних неінфекційних захворювань Ольга Джугостран.

«Раніше і в Україні, і у світі основною проблемою були інфекційні захворювання. Завдяки антибіотикам, завдяки вакцинації, інфекційні хвороби відійшли на другий план, зараз найбільше людських життів відбирають хронічні неінфекційні захворювання: серцево-судинні хвороби, онкологічні, цукровий діабет, хронічні захворювання органів дихання»,- звернула увагу Ольга Яківна.

Варто зазначити, на розвиток хронічних неінфекційних захворювань найбільше впливає спосіб життя людини, модель поведінки, а саме: тютюнопаління, зловживання алкоголем, нездорове харчування і низька фізична активність. Належна профілактика і своєчасне лікування може попередити 50% смертей у віці до 75 років.

Промоція здорового способу життя завжди була і залишається прямим завданням медичних працівників первинної ланки надання медичної допомоги. Але результат такої роботи – не кількість прочитаних лекцій, проведених бесід, а число людей, що змінили свій спосіб життя. Як впливати на людей і стимулювати їх до змін, як знайти мотивацію вживати менше солі та трансжирів, більше рухатися, як організувати бесіду з підлітками щодо збереження репродуктивного здоров’я – саме про це дізнавалися медичні сестри на семінарі.

Завдяки отриманій методичній допомозі, новій інформації профілактична робота з населенням будуватиметься краще, а значить більше людей обиратимуть здоров’я.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів