«Літературні скарби Херсонщини»: шана творчості Миколи Чернявського

Автор: Антон КОСТЮК 16 Октября 2018 16:52

16 жовтня з нагоди святкування 150-річчя від дня народження Миколи Чернявського у Херсонському літературному музеї імені Б. Лавреньова презентували 7-му книгу із серії «Літературні скарби Херсонщини».

Книга стала збіркою кращих прозаїчних творів Чернявського, в яких відображено складні суспільно-політичні, політичні та культурні процеси, що відбувалися в кінці XIX - на початку ХХ століття в Україні.

«Ми повинні всі прочитати цю книгу, аби краще ознайомитися з долею українського народу. Вона стала літописом багатостраждальної долі українського народу», - говорить голова Херсонського осередку Національної спілки письменників України, поет та літературознавець Василь Загороднюк (на фото вгорі), який виступив упорядником збірки.

Варто зазначити, що книга насичена унікальними фото, які зробив сам Микола Чернявський. Під час презентації оратори зачитували поезії, присвячені Чернявському та його трагічній долі. Також присутні мали змогу послухати прозові твори автора.

ДОВІДКА. Микола Чернявський – український поет, педагог родом з Донеччини. З 1903 року до кінця свого життя жив і працював у Херсоні. Працював у губернському земстві, пізніше вчителював. У 1917 році очолив товариство «Українська Хата в Херсоні». Був репресований та розстріляний у Херсоні у 1938 році (у віці 70 років).

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів