Херсонська кіберполіція викрила хакера

Автор: Аркадій Ліснічук 12 Февр. 2019 19:25

Працівники кіберполіції викрили 25-річного мешканця міста Херсон у створенні програм для незаконного доступу до персональної інформації. Створював чоловік їх із метою збуту.

Також, зловмисник займався розробкою фіктивних сайтів для так званого «фішингу». Їх основне призначення це введення користувачів в оману з метою викрадення їх логінів та паролів, а як результат – отримання несанкціонованого доступу до персональної інформації та послуг онлайн банкінгу.

Продаж створених програмних засобів відбувався на спеціалізованих хакерських форумах, доступ до яких мали лише підтверджені авторизовані користувачі.

Оплата його послуг здійснювалася через російські системи електронних платежів, які наразі заборонені для використання в Україні. Для анонімізації своїх дій чоловік використовував методи, які ускладнювали його ідентифікацію.

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими Херсонського відділу поліції провели обшук у квартирі зловмисника. У нього було вилучено комп’ютерну техніку, яку використовувалася для створення та поширення шкідливого програмного забезпечення. Крім того, під час попереднього огляду техніки виявлено створене хакером шкідливе програмне забезпечення.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження, а вилучену техніку відправили на експертизу.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів