Херсонці перероблюватимуть упаковки з-під молока на блокноти

Автор: Дарья Мельник 17 Октября 2019 15:10

Сортують сміття, проводять лекції та закликають людей берегти навколишнє середовище. Екоактивісти не сидять на місті та щоразу впроваджують нові акції на території Херсонщини, які зроблять нашу область чистіше, а людей кращими.

Цей тиждень – не виключення і місцеві екологині черговий раз вирішили порадувати цікавим нововведенням херсонців. Так, з жовтня сукупна відправка паперових горняток і упаковки «Tetra-Pak» до компанії «Зелений птах» буде тепер проводитись щомісяця, в останній четвер.

«Оголошуємо, що сукупна відправка паперових горняток і упаковки Tetra-Pak до компанії «Зелений птах» буде тепер проводитись щомісяця! Зустрічаємось кожний останній четвер місяця. Якщо із якихось причин Ви не зможете прийти в цей день - не засмучуйтесь - приносьте відходи напередодні до брокерської агенція «Ecoquality.ua» або до Центру екологічної інформації Херсонської обласної бібліотеки ім. Олеся Гончара»,- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що «Tetra-pack» - це таке багатошарове пакування. У них зазвичай продають сік та молоко. У Херсоні такий вид упаковки не приймається ніде, хоча має багато корисних матеріалів. В Україні з тетропаку виготовляють книжки, блокноти та щоденники. А херсонці це щодня викидає.

Які товари можна відправляти у рамках акції збираємо Tetra-pack

Перелік товарів, які можна відправляти у рамках цієї акції дуже великий. Херсонці навіть не уявляють, те, що вони викидають щодня до смітника можна переробити й отримати корисний товар для власного використання. Для відправки на перероблення також збирають:

- паперові горнятка (сухі, без паличок, кришечок, соломинок, недопалків, пакетиків чаю). Окремо мити їх не потрібно;
упаковку ТetraPakЕloPak, PurePak (гарно спресовану, можна з кришечками). Окремо мити не потрібно;
- паперові відерця від попкорну в кінотеатрах;
- паперові відерця від морозива (обов'язково мити);
- ростові фігури з картону;
- паперові тарілки (обов'язково мити);
- макулатуру (гарно спресовану);
- прозорі PET пляшки (гарно спресовані, можна з кришечками);
- кур'єрські пакети, пакувальну плівку та плівку з пупирками, великі магазинні пакети, бахіли.

Отже, усі бажаючі долучитися до акції можуть прийти о 16:00 до Головного поштампу міста Херсон, яка відбудеться 24 жовтня.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів