"Доступні ліки": топ-3 населені пункти Херсонщини за кількістю виписаних рецептів

Автор: Дарья Мельник 02 Сентября 2019 17:07

Днями було оновлено урядову програму «Доступні ліки». Пацієнти з серцево-судинними хворобами, діабетом 2 типу та бронхіальною астмою отримуватимуть 254 препарати. З нього 78 препаратів українці можуть отримувати абсолютно безоплатно, ще 176 — з невеликою доплатою.

Про те, що мешканці Херсонської області є активними користувачами програми «Доступні ліки» можуть розповісти не лише у Департаменті охорони здоров'я, а й свідчать офіційні дані Національної служби охорони здоров'я України (НСЗУ).

Так, станом на сьогодні сімейні лікарі нашої області виписали понад 134 тисячі рецептів, з них близько 112 тисяч вже було відпущено в аптечних пунктах. Які населені пункти на Херсонщини стали лідерами серед виписаних рецептів дивіться в інфографіці (нижче).



Відшкодування аптечним пунктам вартості лікарських засобів

Аптеки, які підписали договір з НСЗУ та увійшли до урядової програми, двічі на місяць отримують фінансування на повне або часткове відшкодування лікарських засобів. За офіційними даними, з травня по липень аптеки Херсонщини отримали 5,5 мільйона гривень. Найбільше фінансування надійшло у другій половині травня і сягало 962 тисячі гривень.

Серед аптек, які не отримали виплати за програмою відшкодування вартості лікарських засобів опинилися заклади міста Каховка та селища Чорнобаївка. Недалеко від них відійшли аптечні пункти міста Скадовськ. 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів