Через п`ять років херсонка згадала про обіцяні аліменти

Автор: Дарья Мельник 06 Сентября 2019 16:07

Попри те, що в Україні розроблено та затверджено два проекти #ЧужихДітейНеБуває, деякі батьки ще намагаються ухилитися від сплати аліментів. За весь час боротьби за аліменти, переважна більшість ухильників – чоловіки. Проте на Херсонщині є матері, які вважають, що діти не потребують ні піклування, ні матеріальної підтримки.

За офіційною статистикою Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, таких матерів в області налічується понад 700 осіб. Одна з них мешкає у Херсоні та з 2014 року мала третину всіх своїх доходів перераховувати двом синам, які за рішенням суду мешкають з батьком у Миколаївській області. Та рішення суду залишилося виключно на папірцях, а про омріяні кошти діти могли тільки мріяти.

Аби повернути належне хлопцям, державні виконавці Дніпровського району Херсона обмежили 39-річну жінку у праві виїзду за кордон, керуванні авто та користуванні зброєю. Проте про власних дітей мати згадала лише тоді, коли гроші за користування її земельним паєм орендар сплатив не їй. А після листа державних виконавців, сплатив в рахунок погашення боргу по аліментах її синам.

Жінки вистачило не так багато часу, щоб повністю погасити борг у розмірі 47 тисяч гривень. Так як один з синів ще не повнолітній, мати ще має сплачувати йому аліменти.

Як зазначив начальник ГТУ юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський, станом на 4 вересня державні виконавці Херсонщини стягнули понад 126 мільйонів гривень аліментів на користь 12 000 дітей, з яких завдяки дії Закону #ЧужихДітейНеБуває – понад 60 мільйонів. Окрім цього 6 189 осіб внесено до реєстру боржників зі сплати аліментів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів