Одне з найпопулярніших місць для відпочинку у Херсоні - набережна на проспекті Ушакова або як її просто називають херсонці - “Фрегат”. Кожного дня нею прогулюються сотні людей, особливо в теплу пору року. Також на “Фрегаті” доволі часто проводять різноманітні фестивалі. Проте, сама центральна набережна, попри свою популярність, заходиться не в найкращому стані: екологічна проблемність цієї території, низький рівень транспортної доступності та відсутність цікавого громадського простору.

Тож аби зробити центральну набережну сучаснішою та комфортнішою планується її реконструкція. Приватне акціонерне товариство «Туристичний комплекс «Фрегат» оголосив про проведення закритого архітектурного конкурсу, де буде обрано найкращі пропозиції щодо відновлення набережної та туристичного комплексу «Фрегат». Про це йдеться на офіційному сайті Херсонської міськради.

“Херсон хоч і розміщений на Дніпрі, але має дуже малий відсоток прибережної зони, яку використовують під набережні. Набережна на проспекті Ушакова в цьому плані унікальна, вона знаходиться у центральній частині міста та має урбаністичний потенціал, який не реалізується”, - йдеться в конкурсній документації.

Завдання ж цього конкурсу полягає в розробці проекту. який перетворить набережну на проспекті Ушакова в місце для комфортного відпочинку херсонців та гостей міста. Конкурсне журі буде приймати документи від учасників до 15 березня, а 20 березня вже буде оприлюднено імена переможців конкурсу.

Зазначимо, що автори кращих проектів-переможців отримають фінансові призи. Загалом призовий фонд конкурсу складає 27 тис. грн. Автор найкращого проекту отримає 15 тис. грн. Конкурсанти, які займуть друге та третє місце будуть нагороджені грошовими призами у розмірі 10 й 5 тис. грн. Також переможець конкурсу отримає змогу в подальшому займатися розробкою містобудівної документації із реконструкції набережної та туристичного комплексу «Фрегат».

Наразі для відбору пропозицій був сформований склад журі, куди увійшли чиновники, депутати, представники міської влади та архітектори.

Тэги:

Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів