Вже з цього року в Україні розпочнуть запроваджувати президентську програму «100 шкіл, 100 дитячих садочків та 100 стадіонів». Планується, що реалізація цієї програми зможе поліпшити якість надання освітніх послуг у нашій країні. У рамках її впровадження буде збудовано або реконструйовано сотні об’єктів соціальної інфраструктури по всій країні. Для того, аби втілити цю програму в реальність з бюджету необхідні чималі кошти – 2,5 млрд грн.

Що стосується Херсонщини, то в нашій області в рамках реалізації президентської програми буде реконструйовано 5 шкіл, 2 дитячі садочки та 5 об’єктів спортивної інфраструктури. З «нуля» збудують 1 школу, 4 дитсадочки, два стадіони й один спорткомплекс. Загалом на це з бюджету всіх рівнів (державного, обласного та місцевих) витратять 260,1 млн грн.

Згідно з програмою, реконструювати школи будуть у Новій Збур’ївці, Голій Пристані, Чорнобаївці, Раденську та у Добропіллі. Новий навчальний заклад мають збудувати у селищі Каланчак. Президентська програма не обмежується лише відновленням будівлі освітнього закладу. Крім цього, в школах має з’явитися сучасне обладнання, як цього вимагає реформа освіти «Нова українська школа» (НУШ).

Найбільше коштів витратять на пункт – будівництво у сфері дошкільної освіти. Планується, що за 94,9 млн грн проведуть капітальний ремонт у двох дитячих садочках: Голопристанському та Музиківському. У цю ж суму включено вартість будівництва чотирьох дошкільних закладів освіти на території Херсонської області: у Херсоні, Першопокровську (село в Нижньосірогозькому районі), Новоолексіївці, у Козачих Лагерях (Олешківський район).

П’ять об’єктів спортивної інфраструктури буде реконструйовано на Херсоні, а ще 3 збудовано. Одразу три спортивні майданчики зі штучним покриттям для гри у міні-футбол реконструюють у Чаплинському районі: у Чаплинці, селі Балтазарівка та Червона Поляна. В обласному центрі – Херсоні планується збудувати новий спортивний комплекс на базі комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності», а також додатково будуть виділені кошти й на реконструкцію тренувального поля стадіону «Кристал». У Новій Каховці пройде довгоочікуваний ремонт спортивного комплексу – стадіон «Енергія». Також вже цього року на Херсонщині розпочнуть будівництво двох нових стадіонів: у Чорнобаївці та Таврійську.

Тэги:

Деньги
Дети
Образование
Херсонщина
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів