Кожного курортного сезону Херсонщина приваблює туристів, які обирають нашу область, аби відпочити на морському узбережжі, відвідати заповідні землі та історичні місця. Наприклад, минулого року Херсонська область зустріла майже 4 млн туристів, з них 58197 - іноземці. В першу чергу, туризм – прибуткова справа, яка поповнює бюджет грошима гостей нашої області. Тільки в минулому році бюджет Херсонщини збагатився на 6,1 млн грн від туристичного збору.

Для просування туристичного потенціалу використовують різні методи. У минулому році департамент туризму Херсонської ОДА витратив 90 тис. грн на створення VR-турів наймальовничішими куточками Херсонщини. У цьому ж році департамент культури зробив «ставку» на залучення іноземних туристів. Для цього планують залучати закордонних кінематографів, аби ті знімали фільми на території нашої області.

«Одне з пріоритетних завдань – створення для іноземних кінематографів сприятливих умов для виробництва фільмів на території Херсонщини. Для цього з бюджету буде надаватися фінансова підтримка – повернення частини коштів за створення кінострічок, які були зняті в нашій області», - зазначають в управлінні культури Херсонської ОДА.

Згідно з програмою, фінансуватися іноземне кіно буде тільки в цьому та наступному році. За два роки з обласного бюджету на спонсорування іноземних кінематографів планують витратити 200 тис. грн. Тобто по 100 тис. грн буде виділятися на створення кінострічок про Херсонщину кожного року.

Тэги:

Деньги
Область
Туризм
Херсонщина
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів