У курортному Генічеську у цьому році планують розпочати будівництво містечка для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а до кінця 2020 року його мають здати в експлуатацію. Про це на селекторній нараді повідомив заступник голови Херсонської ОДА з питань розвитку інфраструктури Сергій Козир.

“Нами було проведено аналіз можливого місця розміщення такого містечка. На сьогодні є можливість побудувати відповідне житло у Генічеську. Враховуючи зокрема його географічне розташування відносно тимчасово окупованої АР Крим. На території міста є вільна від забудови ділянка орієнтовною площею 4,5 гектари, яка знаходиться в районі вулиці 40 Років Перемоги”, — говорить Козир.

Також він додав, що рішенням Генічеської міської ради вже розроблено детальний план території, де власне й буде знаходитися містечко для ВПО. Залишилося тільки, аби цей проект рішення пройшов громадські обговорення та його підтримали члени виконкому місцевої ради.

Що стосується самого містечка, згідно з проектною пропозицією передбачається будівництво шести чотириповерхових двохпідїздних будинків на 336 квартир загальною площею 16,8 тис. квадратних метрів. Також на цій території планують облаштувати дитячі майданчики, місця для відпочинку та стоянки для автомобілів. Орієнтовно містечко для ВПО на Херсонщині буде виглядати ось так:

Загалом на будівництво сучасного містечка для ВПО необхідно близько 160 мл грн. Звісно, що це просто колосальна сума коштів, яку обласний бюджет може й не потягнути. Тому планується залучати й кошти державного бюджету.

“Нам треба чітко зрозуміти джерела фінансування для будівництва цього містечка. Ми маємо розуміти скільки нам потрібно коштів й звідки ми будемо їх брати. Для того, аби повноцінно реалізувати цей проект ми будемо залучати кошти й державного бюджету”,— зазначив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Наразі у Херсонській облдержадміністрації готують звернення до Міністерства розвитку громад та територій України, аби отримати фінансування з державного бюджету та розпочати будівництво містечка для ВПО на території нашої області.

Тэги:

Власть
Деньги
Херсонщина
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів