Студенти ХДУ оформлюють субсидію

Автор: Виталий Яшков 25 Октября 2018 09:39

24 жовтня у Херсонському державному університеті відбулася конференція стосовно надання студентам субсидії на зимовий період. Відомо, що три роки тому студенти ХДУ, які проживають в гуртожитках, вперше дізналися про пільги від держави та стали ними користуватися. Минулого року таку допомогу отримали близько 637 чоловік, що значно скоротило їх витрати. Наразі студенти сплачують за проживання у гуртожитку по 500 гривень за місяць без субсидії.

«Звичайно, субсидія приходить не відразу, і вам потрібно сплачувати кошти у повному розмірі до офіційного нарахування. Але це не привід відмовлятися від допомоги. За підрахунками працівників бухгалтерії, кожен користувач субсидії покривав майже 50% витрат на проживання», - розповів студентам проректор ХДУ з фінансово-господарських питань Максим Вінник.

Студенти, які виявили бажання скористатися пільгами, отримали допомогу від голови профспілки ХДУ Олександри Писляр в оформленні документів. Кожен мав заповнити друковану заяву та декларацію, де вказати особисті дані:

-  серію, номер паспорта, якщо документ нового зразка – лише номер;

-  код платника податків (ідентифікаційний);

-  розмір державної допомоги (у разі отримання);

-  сплачені послуги, придбані товари, які коштують понад 50 тис. гривень;

-  офіційну заробітну платню.

Важливо пам`ятати, що усі доходи та придбання вказуються лише за період з 1 січня по 1 липня поточного року. Окрім цього, студенти, які ще не досягли повноліття, зобов'язані мати при собі дані батьків.

«Одним з найважливіших моментів є те, що гроші повернуть студенту  у будь-якому разі, навіть, якщо він вже закінчив вуз. Для цього йому потрібно буде написати заяву у профспілці, де вказати номер дійсного банківського рахунку і власні дані. Усі випускники отримали кошти», - прокоментувала Олександра Писляр.

У разі виникнення питань при оформленні та відмови, студентові мають зателефонувати на номер, вказаний у декларації, та проінформувати про це.

Голова профспілки ХДУ зазначила: «Якщо хтось не знав про нове оформлення субсидії, або не мав змоги долучитися, повинен звернутися до кабінету № 262 головного корпусу університету».

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів