Відомий український письменник Сергій Жадан знову завітав до Херсона. Раніше він виступав не тільки в обласному центрі, а й на кордоні з тимчасово окупованою АР Крим.

В першу чергу, творчість Жадана цінують так через те, що в своїх віршах та романах письменник порушує теми, які безпосередньо пов’язані із українськими реаліями: війна, анексія Криму, політика та інші проблемні питання, які турбують українців. Організаторка заходу Євгенія Вірлич підкреслює, що візит Жадана до Херсона важливий, адже саме українським словом можна боротися із пропагандою Росії.

Останнього разу Сергій Жадан був у Херсоні чотири роки тому. За цей час херсонська публіка тільки більше встигла скучити за письменником. Сам Сергій пообіцяв містянам, що буде намагатися частіше з’являтися у Херсоні. Можливо, що наступного разу він завітає до нашого міста вже у наступному році.

У день виступу у палаці молоді та студентів (ДКТ), де власне й проходив захід, зібралося близько 200 поціновувачів творчості Жадана. Всі вони прийшли, аби послухати поезію, яку автор впродовж години читав особисто. Кожен вірш херсонці зустрічали бурхливими оплесками.

Особливо емоції публіки пробудив вірш Жадана, який був написаний про херсонського капелана Ігоря Петренко, який був у полоні в бойовиків. Це трапилося у 2015 році, коли священник віз гуманітарну допомогу українським бійцям на Донбас і випадково заїхав на блокпост бойовиків.

Також херсонці могли поспілкуватися з автором. Для цього глядачі мали написати запитання, яке вони хочуть адресувати Сергію Жадану, на папірці та залишити його поруч з сценою. Після читання віршів письменник відповів на всі поставленні питання.

Про любов херсонців до творчості Жадана можна говорити багато, але красномовніше за це скаже графіті, яке було зроблено на перехресті вулиці Суворова та Торгової. На ньому зображений один із віршів Сергія Жадана.

Фото: Євгенія Вірлич

Тэги:

Мероприятия
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів