Ця рубрика – про їжу. Незважаючи на ту страшну реальність, в якій під ворожими обстрілами живуть тисячі жителів Херсонщини, на стрес, який відчувають і ті, хто залишається вдома, і ті, хто виїхав з рідних міст і сіл, – попри все це, нам щодня потрібно їсти й пити. Тож мета рубрики «ПроЇЖУ» – відволіктися від війни й переключити увагу свого мозку на шлунок.
Сьогодні в рубриці – рецепт від читача «Гривни» Володимира з Херсона.
ПЕЧІНКА З ГРИБАМИ В СМЕТАННОМУ СОУСІ
Продукти:
- куряча печінка – 1 кг;
- гриби (шампіньйони) – 0,5 кг;
- цибуля – 3-4 штуки;
- сметана – 250 г;
- соєвий соус – 50 г.
Раніше я готував цю страву тільки із свинячої печінки, але якось вирішив спробувати з курячої – і це нереально смачно! Вона ніжна, без гіркоти. Тому раджу готувати саме з курячої.
Печінку промити, обсмажити, трохи присипавши мукою. Сметану та соєвий соус змішати. Сметана має бути домашня, а якщо магазинна, то не менше 20% жирності – інакше звернеться.
Окремо обсмажити гриби. Коли випарується рідина, додати порізану цибулю й смажити до золотистого кольору. Потім додати печінку, залити сметанно-соєвим соусом. Я посолив страву сванською сіллю. Ще 5 хвилин потушилося все – і готово!
Смачного!
***
Нагадаємо, у рубриці «ПроЇЖУ» «Гривна» ділиться кулінарними досягненнями херсонців. Пропонуємо нашим читачам стати співавторами рубрики – надсилайте в «Гривну» свої рецепти страв, що з’явилися у вашій родині «завдяки» війні. Це можуть бути цікаві нові страви, про які ви раніше навіть не чули, а тепер готуєте регулярно. Або давно знайомі рецепти, але вдосконалені чи підкореговані.
Якщо можете поділитися короткою історією життя вашої родини після 24 лютого 2022 року – це буде дуже доречним. Свої листи надсилайте на електронну пошту «Гривни» або пишіть нам у Facebook чи Telegram.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПроЇЖУ: смачний салат і мікс фаршированих яєць до святкового столу
Тэги: