Війна приносить не лише біль і втрати, але й нові виклики, які стосуються відбудови після бойових дій. Серед таких викликів – розмінування українських земель, що роками годували Україну та світ.
Ольга Мартиновська, відома шеф-кухарка, волонтерка, суддя проєкту «МастерШеф» відвідала Миколаївщину, аби приготувати страви, які мають не лише свій особливий смак, але й символічне значення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увійшла до 20 кращих кулінарів-аматорів: як жителька Чорнобаївки підкорила суддів шоу «МастерШеф»
«Одночасно щастя і радість, що ти ще можеш сюди приїхати, і біль від того, що вже довелося пережити цій землі і людям», – говорить пані Ольга про свій візит на Миколаївщину, яка, до речі, є її малою батьківщиною.
Шеф-кухарка приготувала традиційну українську закуску з овочів, вирощених на вже очищених від мін територіях, а також спекла паляниці з локального зерна.
Зазначимо, що дана ініціатива організована у межах проєкту «Soul of Soil» («Душа землі»). Це спільна ініціатива Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН, соціального підприємства «Моїм.Рідним», шеф-кухарки й інфлуенсерки Ольги Мартиновської.
«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже для її створення довелось розмінувати майже 6 000 гектарів території, залучити для цього спеціальну техніку, а також фінансову підтримку від міжнародних партнерів», – пишуть на сайті проєкту «Soul of Soil».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка пішла рятувати худобу й сама опинилася в пастці: як живуть люди в одному з найбільш замінованих сіл Миколаївщини
Зазначимо, що мета проєкту – через кулінарію привертати увагу до проблеми мінного забруднення в Україні та його впливу на економіку й глобальну продовольчу безпеку.
Фото: сайт «Soul of Soil»
Тэги: