Херсонці вкотре доводять, що особлива дитина – не вирок. Так, вчора у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулося довгоочікуване відкриття виставки «Краса без обмежень».

У бібліотеці зібралися батьки, військові, організатори проекту, учні шкіл та небайдужі херсонці. Усі вони прийшли з одною метою – підтримати особливих діточок та порадіти за їх досягнення. Захід розпочався з вистави «Передаю вогник щастя». Ведуча разом з дитиною розповіли цікавинки та передали вогник щастя кожному присутньому. Передавання супроводжувалося словами: «Тримайте вогник щастя та бережіть його. Нехай, кожен, хто сьогодні завітав до нас буде завжди щасливим. Адже це так просто».

Слова подяки українським військовим та херсонцям висловила вчителька Херсонського навчально-виховного комплексу №48 Марина Колокот: «Мене переповнює відчуття радості та щастя за наших маленьких учасників. Краса не має меж, адже це краса людської душі. Дякую, військовослужбовцям 11-ї окремої бригади армійської авіації, що підтримали нас, що захищаєте і даруєте мирне небо».

Під час відкриття лунали українські пісні та вірші у виконанні учасників проекту. Особливо до душі припав танцювальний номер «Дружба – не робота», адже його виконували не лише діти, а й глядачі. На годину люди забули про буденні справи, смуток і насолоджувалися переглядом програми.

Головною метою проекту є формування у громади толерантного ставлення до дітей з інвалідністю, які відчувають себе повноцінними членами сучасного суспільства. Також продемонструвати загалу, що краса не завжди відображається лиш у зовнішньому блиску, вона - у турботі сильніших про слабших, всебічній підтримці та безмежної любові до таких людей, а тим паче дітей з особливими потребами.

Передісторія проекту

Вперше ідея про створення чогось подібного та прекрасного для дітей з особливими потребами прийшла до представника громадської організації «Велід» Віктора Булки декілька років тому. За словами Віктора, він розумів, що для втілення знадобиться не мало зусиль, праці та коштів. У цьому році вирішив поділитися своєю ідеєю з друзями, які підтримали його, допомогли достукатися до людей та реалізувати.

Відомо, що учасниками проекту стали двадцять творчих дітей з інвалідністю Олешківського дитячого будинку, творчого дитячого колективу «Янголи Добра» вихованців навчально-виховного комплексу № 48, громадської організації «Аутизм. Зачаровані діти-Херсон», а також справжні та мужні захисники нашого краю – військовослужбовці 11-ї окремої бригади армійської авіації.

Над проектом працювали одразу декілька майстрів це і фотографиня, і візажисти, і викладачі. Саме вони втілювали ідеї дітей, а також перетворювали їх на справжніх принцес та принців.

Батьки особливих дітей не люблять багато розмовляти та відповідати на питання журналістів. Проте матуся учня навчально-виховного комплексу №48 Ольга Різанова одна з небагатьох, яка погодилася розповісти свою історію та сина Андрія.

«Це був такий собі незвичайний досвід як для мене, так і для мого сина. Процес підготовки та зйомок проходив бурхливо, весело. Моєму синові дуже сподобалося брати участь у такому проекті. Він у мене дружелюбний, веселий, любить побешкетувати. Тому легко знайшов спільну мову з учасниками фотосесії і гарно провів час. Для нього цей проект – нове відкриття. Ми вперше побували у професійній студії, пофотографувалися, позували. Як на мене, то такі заходи потрібні дітям, адже це крок вперед»,- розповіла Ольга Різанова.

Тэги:

Афиша
Дети
Мероприятия
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів