Зловживання владою: високопосадовець Олешківської РДА й підприємець можуть відправитися за ґрати на 5 років

Автор: Аркадій Ліснічук 17 Сентября 2019 19:00

Позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років загрожує заступнику голови Олешківської райдержадміністрації й директору ПП «Еліт-буд». Таке покарання вони можуть отримати через порушення статті 191 ККУ (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, яке здійснене групою осіб за попередньою змовою, вчинене у великих розмірах). Про це повідомляється на порталі судових рішень.

Згідно із документом, Олешківська РДА у 2018 році уклала договір на виконання робіт із будівництва водопровідної мережі у селищі Нова Маячка. Вартість виконання робіт склала близько 1 млн 499 тис. грн. Тому тендер пройшов по допороговій вартості (згідно із Законодавством, до 1,5 млн грн – прямий договір, а вартість більше 1,5 млн грн – тендер).

«Посадовець районної адміністрації, достовірно знаючи про те, що будівельні роботи за договором не виконано в повному обсязі, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, завищивши вартість виконаних робіт, з метою здійснення їх оплати», - повідомили у прес-службі прокуратури.

За даними слідства, сума збитків, які були нанесені бюджету через злочинні дії заступника голова Олешківської РДА та директора компанії «Еліт буд», становить майже 326 тис. грн.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів